Žalosno je da se RH srami najboljeg dijela svoje povijesti

 In Mediji

Predsjednik saborskoga Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, saborski zastupnik i predsjednik udruge Pozitiva Ranko Ostojić ustvrdio je u srijedu na konferenciji za novinare da se Hrvatska srami Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, i kako taj događaj ne bismo na bilo koji način obilježili da nema predstavništva Europske komisije.

Sramota je da nam Europska unija i njezino predstavništvo trebaju organizirati takva događanja, ocijenio je Ostojić. Napomenuo je kako su SDP i nevladine udruge pokušale organizirati koncert na Europskom trgu da, kazao je, ‘na pravi način obilježimo Dan pobjede koji je nešto što treba biti zapisano zlatnim slovima u našoj sadašnjosti, a ne u prošlosti’.

Pitanje pobjede nad fašizmom nije samo pitanje prošlosti nego i današnjice i budućnosti, to je bila pobjednička vojska i svrstala je Hrvatsku na pobjedničku stranu, jer u protivnom ne bismo imali Dalmaciju, jer bi bila talijanska, Međimurje mađarsko, a tko zna što bi bilo s ostatkom zemlje, dodao je Ostojić.

Više…

Nedavni postovi